- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de carretera 2010/2012
- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de muntanya 2011

divendres, 24 de juliol del 2009

El Biel ho guanya tot!!

L’equip SALOMON (Juan Barea i Biel Ràfols) guanya el Campionat d’Espanya de raids d’orientació
Juan Barea i Biel Ràfols, de l’equip SALOMON, s’han proclamat amb autoritat campions d’Espanya de raids d’orientació.. Aquesta prova de resistència s’ha disputat al Catllaràs, amb sortida i arribada a Sant Julià de Cerdanyola, aquest cap de setmana passat.
Dissabte 18, a les 11 del matí, 80 equips de tot Espanya, després de passar la revisió de material obligatori, estaven preparats per afrontar una prova de dos dies d’orientació en autosuficiència i per parelles. En aquesta primera jornada els corredors de categoria èlit havien d’afrontar 17 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell. Els Salomon van cobrir la primera etapa en un temps de 4h10min,arrivant els primers al bivac: punt on els corredors passaven la nit).Un cop allà, els corredors havien de plantar la tenda i recuperar forces amb el que portaven a les motxilles. I a les 6 del matí, diana per afrontar la segona etapa del raid. Amb el mateix mapa que havien fet servir el dia abans, els corredors havien de tornar a dibuixar (en temps de cursa) el seu recorregut, aquesta vegada més curt i amb menys desnivell. Els homes tenien 14,7 quilòmetres i 900 de desnivell (en línia recta, perquè en realitat van arribar a recórrer entre 45 i 50 quilòmetres entre els dos dies), però amb unes fites més tècniques. La segona etapa la van guanyar els bascos del The North Face-Forumsport, que van aconseguir la segona plaça final (8h36). Ràfols i Barea (7h33) ho tenien molt fàcil per gestionar els 45 minuts d’avantatge i van arribar a dos minuts dels primers, cosa que els va donar la victòria de la cursa amb més d’una hora sobre els bascos. El tercer lloc final va ser per als madrilenys del Cron-Imperdible, amb un total de 8h43min).

Biel Ràfols i Roser Español guanyen el San Miguel Rogaine de Grandvalira

Molta tàctica en aquesta primera edició del San Miguel Rogaine de Grandvalira on s’han imposat l’equip mixta Revista Trail de Barcelona format per Biel Ràfols i Roser Español que han completat las 30 fites en un temps de 4 hores 9 minuts y 2 segons. Poc mes de quatre minuts desprès entraven a meta els components de l`equip Salomon Santiveri Tommi Tolko i Aurelio Olivar, de Madrid.

Mes de 60 equips han participat en aquesta primera edició del rogaining. Consistia en trobar 30 fites , cadascuna amb una determinada puntuació, per l’estació d`esqui de Grandvalira . Els equips havien de triar l’itinerari que creguessis mes ràpid, tenint en compte distancia i desnivell, per tal de fer el màxim de punts.