Palmarès

- Campió d'Espanya elit de duatló carretera 2010
- Subcampió d'Espanya elit duatló carretera 2011/2012/2013
- Campió d'Espanya júnior de triatló 2010
- Subcampió d'Espanya sub 23 de triatló 2011
- Subcampió d'Espanya sub 23 duatló de carretera 2011
- Campió de Catalunya de duatló carretera 2010/2011/2012 /2013
- Campió de Catalunya de duatló de muntanya 2011/2012/2013
- Subcampió de Catalunya de Triatló 2012
- Subcampió de Catalunya de Triatló de Muntanya 2012
- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de carretera 2010/2012
- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de muntanya 2011

dilluns, 7 d’abril del 2008

Roger Roca, medalla de bronze al Campionat d'Espanya Elit de Duatló



El passat cap de setmana es disputava a Monforte de Lemos (Galícia) el Campionat d'Espanya Elit de Duatló, amb la presència dels millors duatletes espanyols, entre ells el gran favorit Javier García, el millor duatleta espanyol de tots els temps.


El duatleta igualadí, de l'equip Roca Running Tri Igualada (Grup Galtés), Roger Roca Dalmau es transformava en la gran sorpresa del campionat, al aconseguir la tercera posició absoluta, essent el millor en els dos trams de cursa a peu. Roca debutava en un Campionat d'Espanya Elit de Duatló i també en la distància llarga d'aquest esport: 10km de cursa a peu, més 40 km de bicicleta, més 5km de cursa a peu. L'igualadí aconseguia un temps final d'1 hora, 48 minuts i 38 segons, a tan sols 4 segons del segon classificat i a 19 del primer.



Roca, que no comptava entre els favorits va marcar un fort ritme de sortida en la cursa a peu, tot i patir una caiguda en els primers metres de la prova, i va pujar-se a la bici en primer lloc, formant un grup de 6 elegits, del que s'aconseguia escapar Félix Javier Martínez, del Triatlón Camargo, un dels millors especialistes en triatlons de llarga distància de l'estat espanyol. Els altres cinc es van jugar les medalles en l'últim tram de cursa a peu en que Alejandro Santamaría, del Triatlón Camargo i campió d'Espanya de triatló, feia valer la seva experiència i veterania per imposar-se a Roger Roca, que arribava a meta perjudicat per rampes als isquiotibials, provocades pel desgast que va haver de fer sobre la bicicleta, però amb una històrica medalla de bronze aconseguida en el seu primer campionat d'Espanya. Cal destacar que el quart classificat de la prova fou l'actual subcampió del món de duatló, el belga Jurgen Dererre que participava fora de concurs,

Jordi Moreno, Màrius Solé i Sergi Hidalgo als grups d'edat.
Magnífica també fou l'actuació dels altres representants de l'equip Roca Running Tri Igualada (Grup Camins) que paritcipaven el dissabte en la prova de grups d'edat. Sota una calor espectacular Jordi Moreno aconseguia la quarta posició en la categoria 45-49, molt a prop del pòdium, fent la millor cursa de la temporada.
El Màrius Solé, aconseguia una sensacional 12a posició en la categoria 35-39, tot i arrossegar unes molèsties al peu que li havien fet perillar la seva participació a la prova.
El tarragoní, Sergi Hidalgo, va haver de retirar-se per lesió en l'últim tram de cursa, després de anar en posicions capdavanteres en tot moment!

17ens per equips
Remarcar també la dissetena posció per equips aconseguida pel Roca Running Tri Igualada (3er equip català), consolidant-se així com l'equip revelació de l'any, i amb grans prespectives de futur.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que haig de dir que no sapigueu ja.Enhorabona a tots, la pena va ser el Sergi, però tindrà més oportunitats!!!El Roger inconmensurable... igual que Jordi i Marius.
Jo vaig anar a la cursa de bombers de bcn(172 general i 108 sen), les vaig passar canutes...però al final 35.58, haurem de millorar l'any que bé o en alguna otra cursa d'aquest any!!!
Vinga companys, felicitats i a continuar així.
RAUL GOMEZ

Triatletes C.T.E. Terres de l'Ebre ha dit...

si senyor!!!!
molt bé Roger així es fa!
M'has fet guanyar un parell d'apostes, jaja.(confiava en tu eh)
BÉ Doncs a veure si t'animes en triatló que segur que se't dona molt bé.dE TOTES formesl'any que vé has de quedar campio d'espanya de duatlo
vinga ens veiem a Fuenlabrada Albert(a veure si quedes com el teu entrenador)
adeu