- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de muntanya 2011

dimarts, 6 de març del 2012

PRESÈNCIA TAMBE A VALENCIA

CAMPIONAT D’ESPANYA DE TRIATLO MITJA DISTANCIA

Ja a la primera triatló del any, va i es disputa una cursa prou dura degut al principi de temporada, la distancia, 1.90 km. , de natació, 90 kms, amb bicicleta que tothom li van sortir de 3 a 4 kms., mes i per acabar una mitja marató de 21.097 kms.

Amb 1100 participants repartits dins la categoria elit, grups edat, open i relleus es varen donar sortides amb uns talls de temps aproximadament entre sortides de 5 minuts a cada sèrie.
Lo primer que van tenir que superar els participants es lo freda que estava l’aigua, que no arribava als 14 graus.

En aquest campionat d’Espanya, 3 membres del CERRR IGUALADA, es disposaven a fer un bon paper en aquesta dura disciplina

A la primera sèrie i dins la sortida elit amb 115 inscrits prenien la sortida L’ALBERT MORENO, que debutava a aquesta distancia i L’ISAAC DUARTE. La cosa per el que respecta al Albert, mermat per l’accident que va patir el passat dilluns, sortia molt be de l’aigua a la 19 posició amb un pilot de participants que amb la bicicleta li podien servir de referència per recuperar posicions. Però no va ser així, i degut al dolor a la cadera i la falta de aclimatació a la distancia, al fort vent que feia molt difícil mantenir l’equilibri amb bicicleta li feien perdre moltes posicions. Ja a la darrera disciplina i amb 21 kms., per endavant es marcava un ritme que el duia a fer el segon millor parcial de cursa a peu, que el portaven a classificar-se a la dissetena posició del campionat estatal categoria elit sobre 91 triatletes que varen aconseguir acabar la cursa i sent el primer classificat a la categoria SUB-23, amb un temps total de 4h 20’31’’ Una bona experiència que en properes incursions a la distancia li serviran per prendre la mida a la prova.

L’altre component a la cursa elit, l’ISAAC DUARTE, perdia molt de temps al tram de natació, el seu punt feble. Malgrat això els ànims el duien a fer un bon parcial amb bicicleta que li feien recuperar posicions i ja a la curs a peu, l’esforç de la bicicleta i el càstig del vent, li van passar factura aconseguint entrar a la posició 62 amb un temps de 4h 43’56’’.

Destacar que la victòria absoluta se la va emportar el campió del mon de la distancia el francès SYLVAIN SUDRIE, amb un temps de 4h01’56’’, i que avantatjava al segon classificat i a la vegada nou campió d’Espanya, RAUL AMATRAIN, amb mes de 4 minuts.

La resta del pòdium el completava el MIQUEL BLANCHART I EL RICHARD CALLE

Dins dels grups d’edat, i concretament al grup de 50-54 anys, va prendre part el JORDI MORENO, que aconseguia pujar al pòdium a la tercera posició, amb un temps de 5h07’59, amb una cursa un tant irregular en general, i trobant a faltar la forma que no aconseguit agafar per aquesta competició. Malgrat tot, una nova medalla aquest triatleta veterà