dilluns, 28 de gener del 2013

LA VEU DELS PROTAGONISTES

REINOSA 2013, amb JOAN FREIXA, MARC RELAÑO I JAUME CONSOLA

El Dissabte es va disputar a la localitat de Reinosa, el Ct.d'Espanya de triatló d'hivern. Fins allà es van desplaçar el Joan Freixa, Jaume Cónsola i el Marc Relño.

La prova consta de 10km de cursa a peu pels céntrics carrers de Reinosa, 24km de ciclisme de carretera, que inclouen la pujada al port d'Alto Campoo i un últim tram consistent en 10km d'esquí de fons.

La sortida élit masculina es va donar puntualment a les 11h. En els 10km de cursa a peu, el grup mica en mica es va anar estirant, el Joan i el Jaume es mantenien en el grup de favorits, mentre que el Marc optava per fer una cursa més conservadora i anar de menys a més.

Ràpidament es va agafar la bicicleta i es va fer un petit grup de 10 unitats, on hi anaven tots els favorits a la victoria (Erguin, Zalacain, Roda, Freixa...). Sense massa enteniment entre les 10 unitats d'aquest grup es va arribar al peu del port d'11km on van começar les hostilitats dels favorits per intentar arribar a la T2 a les primeres posicions. Joan Freixa va respondre als atacs i va poder coronar el port a escassos segons del grup de 3 unitats que, en aquells moment liderava la proba (Erguin, Zalacaín, Cáceres). Jaume Cónsola optava per desentendre's dels atacs i pujar el port al seu ritme, conseguint arribar a la T2 en 7a posició. El Marc Relanyo, per darrera realitzava la seva remontada particular i recuperant forces posicions.

Era l'esquí de fons el que faria de jutge de la prova i colocaria a tots els atletes en el seu lloc. El Vasc Jon Erguin repetia la victoria de l'any anterior secundat pel seu compatriota Egoitz Zalacain. A l'inici del tram d'esquí el Joan es colocava "virtualment" i per uns quilòmetres en 3a posició, però l'especialista en esquí de fons Raul Roda li treia la plaça del podi a pocs quilòmetres del final, finalitzant en una fantàstica i al mateix temps agredolça 4a posició, demostrant ser un autèntic "Tot terreny".   El Jaume baixava fins a la 12a posició absoluta en una pista d'esquí gairebé impracticable i on els autèntis especialistes de l'esquí podien recuperar gran part del temps perdut en la carrera a peu i el tram de bici. El Marc finalitzava la seva remuntada i acabava la prova en una meritòria 29a posició.

Per equips, tot i que el sumatori dels tres corredors ens donava "teòricament" el subcampionat per darrera del "Hiruki valle de Egües Triatlón", la normativa de la Fetri que feia que els corredors élit que no superessin el "cut-off" del 20% respecte al temps del guanyador van fer que el Marc Relaño quedés desqualificat i sense possibilitat de sumar el seu valuós temps per portar el subcampionat cap a Igualada.

Una bona experiència que esperem poder repetir l'any vinent!