Palmarès

- Campió d'Espanya elit de duatló carretera 2010
- Subcampió d'Espanya elit duatló carretera 2011/2012/2013
- Campió d'Espanya júnior de triatló 2010
- Subcampió d'Espanya sub 23 de triatló 2011
- Subcampió d'Espanya sub 23 duatló de carretera 2011
- Campió de Catalunya de duatló carretera 2010/2011/2012 /2013
- Campió de Catalunya de duatló de muntanya 2011/2012/2013
- Subcampió de Catalunya de Triatló 2012
- Subcampió de Catalunya de Triatló de Muntanya 2012
- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de carretera 2010/2012
- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de muntanya 2011

dijous, 15 de maig del 2008

V IRONCAT.PRÈVIA





L'Ajuntament de l'Ampolla i la Federació Catalana de Triatló organitzen la cinquena edició de la Copa de les Nacions de Triatló el proper dissabte 17 de maig amb el patrocini de Frigo.
L'Ironcat és la única prova de triatló que se celebra a la Península Ibèrica sobre la mateixa distància que l'Ironman de Hawaii, amb 3.800 metres de natació, 180 km de ciclisme i 42,195 km de cursa a peu.
El centre neuràlgic de la competició estarà situat al Club Nàutic de l'Ampolla, a on quedaran ubicades la zona de transicions i la línia de meta. El segment de ciclisme també es disputarà pels municipis de Deltebre, Camarles, l'Aldea i Amposta.
L'edició d'enguany va quedar tancada a l'abril amb 200 participants que a part de representar a quasi be totes les comunitats de l'estat espanyol, també figuren esportistes inscrits de França, Anglaterra, Itàlia, Bèlgica, Colòmbia, Dinamarca, Estats Units de Nordamèrica, Gàmbia, Holanda, Mèxic i Portugal.
Els guanyadors de l'edició de l'any passat Víctor Estepa i Meritxell Portillo tenen confirmada la seva participació, així com també esportistes que han completat totes les edicions de l'Ironcat com Ricardo Luis Lazarte, Robert Mayoral i el resident a l'Ampolla Àlvar Casanova. A falta de mesurar les opcions als primers llocs de la classificació final dels participants estrangers, Andoni Illarramendi, Ramon Arias i Igon Mancisidor són tres destacats especialistes de la llarga distància del País Basc que es situaran als llocs capdavanters de la prova, així com també és previsible un gran rendiment dels membres de Triatló Prat de Llobregat Víctor Dobaño i Jordi Arias, companys d'equip del propi Estepa. El barceloní Alex Carreras de l'Esportiu Picornell serà altre triatleta a tenir en compte en el seu debut a la prova.
La primera edició d'aquest esdeveniment disputada l'any 2004 va estar marcada per un calor extrem i el basc Andoni Illarramendi va assolir la primera posició amb un registre final de 9 h 50 min 40 s, sent Teresa Benet la primera classificada. Al 2005 José Luis Cano va relegar a Illarramendi a la segona posició i Marta Bassa va ser la primera dona en línia de meta. L'any 2006 José Luis Cano va repetir victòria amb un duel èpic amb el gran Pedro Oviedo, especialista basc que fins al tercer segment va anar situat a poc més d'un minut del mataroní. Meritxell Portillo va guanyar dos edicions seguides, 2006 i 2007, en aquesta última els participants van lluitar amb un vent infernal al segment de ciclisme i Víctor Estepa va aconseguir el seu somni: guanyar l'Ironcat, objectiu que ja es va fitxar en la seva participació l'any anterior y que amb la seva gran potència física es va mostrar lluny de l'abast de la resta de participants al segment de ciclisme. La força del vent i el ritme de cursa imposat per Estepa es reflexen a les estadístiques amb 18 abandonaments d'entre 112 especialistes inscrits.
El dissabte 17 de maig Víctor Estepa i Meritxell Portillo seran el triatletes de ferro a batre i la vila marinera de l'Ampolla acollirà als 200 esportistes i als seus acompanyants per la celebració de la cinquena edició de l'Ironcat, l'ironman català.




Per segon any em disposo a participar al Campionat Nacional de Catalunya de llarga distància, desprès del debut en l'edició 2007 marcada pel fortísim vent de força 7 i ratxes de vent de més de 70 kms/h, aquest any sembla que el temps vulgui tornar a fer nosa, tot i aixi esperem que nomès siguin petits xàfecs.Això si, passarem una mica de fred al sortir de l'aigua.
Dissabte a les 7:00 començara el nostre "patiment" després de molts mesos d'entrenament i espero si no hi ha cap problema rondar les 10h 30. El nivell aquest any es força alt, esperem quedar en un top 30...........seria tot un èxit, i intentar no acabar massa fet pols i guardar de cara a l'IRONMAN ZURICH. A la tornada fotos i crònica.