dimarts, 30 d’abril del 2013

PROTAGONISTES:

Un cap de setmana fantàstic .

ALBERT, ROGER I JAUME, sots campions d'Espanya

Es pot classificar així, doncs el CERRR IGUALADA, aprofitant tots els seus recursos, afrontava un cap de setmana obert a diferents fronts.
En aquest escrit, farem un resum  de la activitat mes important per el que fa a importància de la prova.
Es tracta del  campionat d’Espanya de duatlò de Carretera.
Veníem la setmana anterior, de guanyar el campionat de Catalunya, tant a nivell individual, amb el XAVI JOVE, a la categoria JUNIOR, i l’ALBERT MORENO al absolut i a nivell de club també es va obtenir el campionat de Catalunya, que el llisto per aquest setmana era important superar-ho.
Malgrat tot lo esmentat, 5 valents es van dirigir cap a Pontevedra a disputar el campionat estatal, amb confiança de treure bons resultats i realment es va aconseguir.
Començarem per ordre d’importància, a la categoria elit, que compartien cursa amb la categoria sots 23. Aquí vàrem presentar-nos a la ratlla de sortida amb una baixa prou important com era el SERGI RODRIGUEZ, però els 3 components del equip, ROGER ROCA, JAUME CONSOLA I ALBERT MORENO, es van defensar d’allò mes bé aconseguint el sots-campionat nacional, una vegada mes, nomes per darrera del potent WILD WOLF CIUDAD DE LUGO.
La cursa la va llençar a un ritme molt ràpid, el campió de la edició anterior, EMILIO MARTIN, que a mesura que passaven els kilòmetres anava fen el pilot mes curt d’efectius, arribant a la primera transició, només amb el SERGIO LORENZO. Darrera i aproximadament a uns 40 segons en quart lloc entrava el ROGER ROCA, i a un minut l’ALBERT MORENO. Una mica mes enrere i en el lloc 19, el JAUME CONSOLA, entrava a 2 minuts.
Al agafar la bicicleta, la cursa s’anima amb la reacció de GUSTAVO RODRIGUEZ, que venia del novè lloc i amb poques voltes aconsegueix anar atrapant els seus predecessors de cursa  fins arribar al cap amb opcions de disputar el títol
Els nostres, fent un bon parcial de bicicleta, seguien lluitant per les posicions de pòdium, sempre al segon pilot, intentant recuperar segons al capdavant, cosa que no es va aconseguir.
Una vegada arribats a la darrera transició, l’ALBERT I EL ROGER, tenien que intentar fer un bon resultat per apuntalar un bon lloc per equips i a la vegada a nivell individual, intentar malgrat la dificultat pujar al pòdium
La veritat es que la cosa va estar molt apretat. A la darrera volta amb bicicleta, el SERGIO LORENZO, que s’havia mantingut tota la estona al davant, per la roda dels seus acompanyants i comença a pagar l’esforç i veu com els nostres se li apropen.
L’ALBERT I EL ROGER surten a totes els darrers 5000 metres i van reduint l’espai que els portar a les medalles, però LORENZO, aguanta, i per 10 segons s’emporta el bronze.
L’ALBERT MORENO, entra al quart lloc absolut, millorant dues places el resultat de l’any anterior, i revalida el títol de campió d’Espanya a la categoria sots-23. La medalla d’or ja la teníem a la butxaca.
A tres segons mes tard de l’ALBERT, el ROGER ROCA, era cinquè a l’arribada amb un gran final, demostrant acabar amb força la prova.
Per últim, el JAUME CONSOLA, amb una molt bona cursa, mantenint-se en tot moment en el pilot perseguidor, cobrint les esquenes del ROGER i L’ALBERT, entrava en setzena posició, i així aconseguint el sots campionat per clubs
La classificació final fou
1  MARTIN ROMERO, EMILIO ANTONIO        ABM 0:29:33 (2) 1:04:26 (2) 0:16:59 (9) 1:50:58
2  RODRIGUEZ IGLESIAS, GUSTAVO                ABM 0:31:06 (9) 1:02:58 (1) 0:18:12 (42) 1:52:16
3  LORENZO PRIETO, SERGIO                            ABM 0:29:33 (1) 1:07:00 (47) 0:16:21 (1) 1:52:54

4  MORENO MOLINS, ALBERT                         SUB23M 0:30:35 (7) 1:05:55 (8) 0:16:34 (4) 1:53:04

5  ROCA DALMAU, ROGER                               ABM 0:30:12 (4) 1:06:27 (21) 0:16:28 (3) 1:53:07

16 CONSOLA CLAVE, JAUME                          ABM 0:31:38 (19) 1:06:33 (30) 0:17:22 (18) 1:55:33
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja dins a la categoria junior, hem de classificar d’excel·lent l’actuació del nostre representant, el XAVI JOVER, que en el seu debut a un campionat de aquest tipus, va mantindrà molt be el tipus i sempre es va trobar amb les primeres unitats de la cursa.
Amb un recorregut de distancia sprint, el XAVI, aconseguia un novè lloc, que cal valorar-lo de molt bo, ja que el nivell a la categoria es altíssim, i malgrat patir en el primer running, degut al ritme que imposaven els primers, era el tretze al canvi de disciplina.
Ja sobre la bicicleta, un mitja que domina molt millor, amb la seva força, feia el setè parcial i es presentava a la darrera transició per lluitar per el top ten. Els tres primers classificats duien una distancia prou important que era molt difícil de recuperar. Llavors el XAVI, potser amb un excessiu desgast a la bicicleta, però a la vegada necessari per intentar apropar-se al cap, li va faltar una mica de força al tram final, però aconseguia un novè lloc que cal valorar-lo com a molt positiu. Felicitats, XAVI.

I per últim dins els grups d’edat el veterà JORDI MORENO, aquesta vegada no aconseguia pujar al pòdium i es va tenir que conformar en un quart lloc, molt bo, però degut al nivell dels seus rivals, no va ser possible millorar aquesta posició.