Palmarès

- Campió d'Espanya elit de duatló carretera 2010
- Subcampió d'Espanya elit duatló carretera 2011/2012/2013
- Campió d'Espanya júnior de triatló 2010
- Subcampió d'Espanya sub 23 de triatló 2011
- Subcampió d'Espanya sub 23 duatló de carretera 2011
- Campió de Catalunya de duatló carretera 2010/2011/2012 /2013
- Campió de Catalunya de duatló de muntanya 2011/2012/2013
- Subcampió de Catalunya de Triatló 2012
- Subcampió de Catalunya de Triatló de Muntanya 2012
- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de carretera 2010/2012
- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de muntanya 2011

dimecres, 19 de juny del 2013

CAMI CAP ALTAFULLA (3)

Avui conversem a un altre integrant del CERRR IGUALADA que s’ha preparat durament per assolir un bon registre al campionat del proper dissabte i que malgrat el poc temps que porta fent aquesta disciplina, la millora a estat constant.

Parlem amb Ramón Sánchez, per recollir les seves paraules i veure com es troba de cara a aquesta important cursa, que es un dels participants a aquesta prova del CERRR IGUALADA



1.       RAMON, primer de tot com et trobes de cara a la competició del proper cap de setmana?

A nivell físic em trobo molt be, portem una gran planificació d’entrenaments des de fa  dos o tres mesos i això ha ajudat molt a gestionar la fatiga de tota la temporada. A nivell mental molt motivat, fa molts dies que esperem que arribi aquesta competició i ja tenim ganes de posar-nos el mono.

2.       Tu que debutes a una prova a nivell de campionat estatal, com veus la prova.  Tens pensada alguna estratègia a seguir a la cursa?

De ben segur que hi haurà un gran nivell de triatletes. El fet de que sigui a Catalunya ja fa que molts dels habituals a les triatlons del Calendari Català es presentin i a més a més vindran triatletes preparats d’arreu d’Espanya.

El meu punt dèbil es la natació. Aquest any hem fet un gran progrés en aquesta disciplina, però hem de ser realistes, encara queda molta feina a fer.. L’estratègia es perdre el menys temps possible a l’aigua, així que tocarà situar-se molt be a la sortida per poder intentar nedar sense que em molestin molts triatletes i així poder fer un bon parcial. A la bicicleta i al córrer, mirarem de sortir amb cap i fer una cursa progressiva de menys a mes, per tal de no defallir als primer kilòmetres i arribar amb garanties al sprint final.

3.       Arribas en bona forma per afrontar la cursa?

Es possible que a inici de temporada tingués un punt més de qualitat al running, però actualment trobo que el estat de forma es molt bo per les alçades de temporada i més equitatiu en les tres disciplines. El fet de fer uns entrenaments molt ben preparats de transicions, moltes series de piscina i entrenaments específics de ciclisme, m’han fet perdre una mica de chispa al running, però en general fan que sigui un triatleta més complet a totes les disciplines.

4.       Ara que l’aigua ja no es tan problema com va ser el classificatori de Banyoles,   els teus inicis al triatló, et veus amb possibilitats de fer una bon paper. Quines opcions et dones i dins el teu grup d’edat com et sembla que pots quedar?

No m’agrada obsessionar-me amb marcar-me un objectiu específic, ja que soc una persona molt exigent i puc caure en l’error d’anar més ràpid de lo que puc fer-ho. Això ja em va passar aquest any a la Duatló de Sant Joan de les Abadesses i vaig aprendre de l’error. Competiré amb grans companys en el meu grup d’edat com poder ser el Lluis Simon (que està fort com un roure) o companys del Cai que ens anem trobant competició a competició i serà molt difícil fer un gran paper perquè tothom està molt motivat, però estaria molt content si fes dels 20/30 primers. Per mi seria una gran classificació, ja que en el meu grup d’edat hi hauran més de 100 triatletes.

5.       Amb quina disciplina et sens mes còmode i quina veus mes complicada d’assumir dins de la prova?

La natació es la disciplina més complicada per mi. El meu nivell a inicis de pretemporada (setembre 2012) era nul. Gracies als entrenaments de l’Alex Berlinches hem fet una gran feina i a base de fer metres i metres de natació i molta tècnica hem progressat molt, però encara queda molt feina a fer.
On em sento més còmode es al running. La cursa a peu crec que es el que se’m dona mes be i sobretot després de l’esforç de la bicicleta. Intentarem arribar be de forces a aquesta disciplina e intentar recuperar el màxim de temps perdut a la natació.

6.       Vist els recorreguts que hi ha preparats a Altafulla, on creu que pots rendir millor? S’adapten els recorreguts al teu perfil de triatleta?

M’hagués agradat un circuit de bici més exigent, ja que portem una molt bona preparació gracies als entrenaments específics de ciclisme del nostre entrenador Jordi Moreno. Molts triatletes no tant ben preparats en aquest sector podran aguantar roda i no es despenjaran.. No obstant al petit repetjó de bici farem treball intens per fer una bona feina i poder estirar al màxim el grup de triatletes.

El circuit de running es molt planer, així que sortiran ritmes exigents, però no tenim por, la preparació ha estat la millor i els ritmes de les series al se entrenaments de running han sortit perfectes. A més a més, al últim test de fa dos setmanes, la Igualada Urban Running, va sortir un temps molt bo, cosa que demostra que podem fer-ho be.

La natació ja es un altre cosa, al ser un circuit en mar obert sempre estem condicionats al estat de la mar. Esperem que no faci gaire vent i que tinguem un dia tranquil d’onatge per poder donar-ho tot en aquesta disciplina.

7.        Quina valoració en treus de lo que portem de temporada de competició?

La temporada aquest any està sent més llarga que l’any passat i tot i així els resultats han estat positius. Estic molt content per que vaig aconseguir la meva millor marca als 10Km i a les Duatlons he estat puntuant en varies probes de la Lliga de Clubs per l’equip. Això sempre motiva molt, ja que et sents molt útil. Molt molt content de la feina feta tant per tots els companys de l’Equip com per la meva personal.

8.       Després d’Altafulla, quins son els propers objectius de la present temporada?

Això ja comença a fer baixada i crec que el cap em demana una mica de descans, però intentarem poder continuar un bon ritme d’entrenaments per poder fer la Triatló de Pont de Suert (espero que al costat de molts companys del CERRR Igualada) i per finalitzar la Triatló Olímpica de Palamós. A partir d’aquí ja no tinc previst cap objectiu, tot lo que vingui serà un més a més.

9.       Tot teu per si vols afegir alguna opinió, comentari que et sembli important ressaltar


Voldria ressaltar que ha estat un plaer poder haver preparat aquest Campionat d’Espanya al costat del meu company i amic Sergio Buron dia a dia, entreno a entreno, ja que ha fet que l’esforç i el patiment fos divertit i apassionant.  També agrair la feina de tots els entrenadors del CERRR Roger Roca, Alex Berlinches i en especial al Jordi Moreno, per tenir una paciència tant gran amb nosaltres i motivar-nos dia a dia. I sobretot animar a tots els que puguin a venir a l’Estadi i a fer els entrenaments conjunts de ciclisme, ja que hi ha un ambient excepcional i ens ho passem d’allò més be.

Sort a tots i a tope!!!

Ramón N. Sánchez Fernández