Palmarès

- Campió d'Espanya elit de duatló carretera 2010
- Subcampió d'Espanya elit duatló carretera 2011/2012/2013
- Campió d'Espanya júnior de triatló 2010
- Subcampió d'Espanya sub 23 de triatló 2011
- Subcampió d'Espanya sub 23 duatló de carretera 2011
- Campió de Catalunya de duatló carretera 2010/2011/2012 /2013
- Campió de Catalunya de duatló de muntanya 2011/2012/2013
- Subcampió de Catalunya de Triatló 2012
- Subcampió de Catalunya de Triatló de Muntanya 2012
- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de carretera 2010/2012
- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de muntanya 2011

dijous, 23 de febrer del 2012

AQUESTA SETMANA """"""JORDI CARPI"""""


ENTREVISTA A JORDI CARPI

Jordi Carpi, 37 anys i nascut a Igualada. Treballo en el sector multinacionals de l’automoció, fet que m’ha permès donar moltes voltes pel mon darrerament. Això m’ha donat la possibilitat de conèixer gent i maneres de pensar i actuar de moltes formes diferents.

Esportivament parlant després d’uns 10 anys dedicat al mon de futbol federat amateur, vam decidir amb un grup d’amic entrar en el fabulós mon del running (molt abans de la bogeria actual...). I gràcies a les ganes i l’amistat amb el Roger Roca vam formar un club (l’actual CERRR).

Tot sopant un divendres entre amics, vam firmar els estatuts que encara son vigents actualment. Realment me n’alegro molt d’haver aportat el meu gra de sorra en això. Al cap d’un temps i amb l’arribada de nova gent amb moltes ganes i la entrada en el mon de triatló, el Club va fer el salt endavant que li convenia per situar-se on és avui.

Les meves marques son força mediocres però son el meu repte diari per superar-me a mi mateix:
                10km: 35:46 (BCN 2011)
                Mitja Marató: 1h20:25 (BCN 2010)
                Marató: 2h57:16 (Donosti 2007)

1.       JORDI, que has vist en el mon del duatlò i del triatló que t’hagis plantejat aquestes disciplines com un mes a mes del running que es on dedicaves mes aviat el temps de fer esport

 Quan dedicava tota la temporada al running m’acabava lesionant degut a la càrrega acumulada en temps i km degut a la meva constitució poc adaptada a aquest esport. A més, actualment, amb  la combinació de diferents esports et fa mantenir la motivació més alta degut al fraccionament de la temporada dividida en varis objectius segons l’època de l’any.

2.       Aquesta temporada ja has fet un parell d’incursions al circuit català de duatlò, com valores aquestes competicions a nivell personal.

 A la primera, a Calafell, la cosa no va sortir del tot bé. La transició (on haig de millorar molt) va ser nefasta i amb bici encara vaig notar la poca càrrega que he fet a l’Hivern. Però com a presa de contacte de la temporada va estar prou bé.
A la segona al Campionat de Catalunya per equips em vaig sentir molt còmode. Les sensacions particulars en cursa van ser molt millors.


3.       La setmana passada una nova experiència amb el duatlò per relleus del Prat, com va anar??

 Excel·lent a nivell de nova experiència. Per repetir tan aviat com es pugui. Tot i que podíem haver fet un millor paper polint un parell de temes, el fet de córrer junts amb els companys d’entrenament diari i d’equip va ser una de les millors experiències esportives possibles. Vam formar un equip bastant compensat. A la propera tenim molt marge de millora de manera fàcil.

4.       I aquest cap de setmana a la capital de l’Anoia, a Igualada, el campionat de Catalunya. Quin objectiu et marques per aquesta prova que participes com  a local i això ajuda doncs coneixes terreny

 Campionat del mon jejeje!!. Córrer a casa sempre aporta un plus en tots els sentits. No em marco cap objectiu en particular, fer-ho el màxim  de bé possible dins les meves modestes possibilitats i disfrutar de la millor Duatlò del circuit Català, sens dubte. El circuit el coneixem bé i el tram de pujada a Tous amb bici és bastant exigent, caldrà no equivocar-se amb la tàctica ja que es pot pagar car.

5.       I a nivell de club, quines opcions veus que te l’equip tant a nivell individual com col·lectiu.

Doncs les màximes aspiracions possibles. És una passada el nivell que té actualment el Club. Individualment crec que la victòria estarà al Club, a més col·locant una quantitat de duatletes en el TOP10, per equips estarem al capdavant amb diferencia i per darrera un munt de gent en cada grup Inter mig. Córrer amb més de 25 companys de Club a Igualada serà una autentica passada. Per disfrutar-ho.

6.       Quina preparació portes a terme, ara que tornes a estar amb nosaltres, després de passar un cert temps a fora per motius professional. Com es un dia del Jordi Carpi

Doncs si, després d’estar un temps treballant fóra, sense poder disfrutar dels entrenament col·lectius, s’agraeix estar a casa i poder veure cada dia els amics mentre entrenes. Augmenta el nivell i el sacrifici es porta millor.
El meu dia a dia comença ben aviat, 5:40 sona el despertador i cap a treballar a la Capital. Després de la jornada laboral cap a Igualada a entrenar una mica. Segueixo el Pla que ens marca el SUPERMISTER Roger Roca amb la resta de grup. Bàsicament unes 4/5 sessions setmanals de running i 1/2 de bici segons l’època de l’any i la climatologia.
     
7.       I després d’Igualada quines altres competicions tens marcades al teu calendari, tant a nivell de duatlò com triatló, com running o cicloturisme

Ho anirem veient, de moment Febrer i Març Circuit Català de Duatlò al màxim possible. També m’agradaria poder fer un bon 10 mil de ruta ja que portava una bona dinàmica d’entrenament i degut a una parada obligada crec que podia haver fet millor marca aquest any. Amb l’arribada del bon temps potenciar la bici i com cada any fer alguna cicloturista de llarga distancia on em trobo bastant còmode i veurem si ho rematem com fa dos anys amb la participació a la Quebrantahuesos al Juny. Els entrenaments aniran marcant el camí...

8.       Aquest esport del duatlò i triatló, a la actualitat esta tenint un ressò impressionant. Cal fer la primera cursa a l’hora de formalitzar la inscripció , com ho valores que hi hagi tantes ganes de fer aquest esport

A nivell global ho valoro positivament, sempre és millor que la gent dediqui el temps lliure a fer esport que no a estar al Bar per exemple. Per altra banda, sóc bastant crític amb aquesta “moda” de què tothom vol fer de tot (Maratons, Ironmans, etc...). Crec que ens estem passant una mica i la saturació i incidències en cursa cada cop son més. Massa de fet.
La gent hauria de saber que no cal fer de tot per practicar l’esport. Cadascú de nosaltres té el seu límit i el seu espai dins d’aquest mon. Es pot trobar i disfrutar de cadascun d’ells sense passar-se.

9.       Que et sembla també a l’hora de entrenar que cada dia de la setmana a hi ha un grup prou nombrós per fer la feina del dia. Això ajuda i anima, oi…..

Espectacular! De fet crec que és un dels valors afegits del nostre grup d’entrenament. Les series de dimecres en grups nombrosos son molt més fàcils de fer i et permeten millorar molt significativament. Cadascú troba un company de ritme on “enganxar-se” i les estones d’escalfament,  estiraments i dutxa son autèntic moments de “catxondeo” pur...

10.   A banda del esport quines aficions tens mes?

Moltes i de forma variada!. Viatjar a llocs exòtics on no he estat mai, disfrutar d’un bon àpat en un Restaurant tranquil, llegir un bon llibre de forma relaxada, anar regularment al cinema. Una mica de tot vaja jeje.

11.   Si vols afegit algun comentari mes tens la oportunitat de fer-ho. Vinga endavant

Res més, simplement agrair la feina que estàs fent tu i la gent que porta el Club de forma impecable i animar a tot el col·lectiu a seguir endavant amb aquest treball i motivació que s’està respirant aquest últim temps. Disfrute-m’ho cadascú de nosaltres al màxim.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Com a persona ja et conec però com a atleta acabo de descobrir moltes coses! Endavant cunyi!! Ptns