Palmarès

- Campió d'Espanya elit de duatló carretera 2010
- Subcampió d'Espanya elit duatló carretera 2011/2012/2013
- Campió d'Espanya júnior de triatló 2010
- Subcampió d'Espanya sub 23 de triatló 2011
- Subcampió d'Espanya sub 23 duatló de carretera 2011
- Campió de Catalunya de duatló carretera 2010/2011/2012 /2013
- Campió de Catalunya de duatló de muntanya 2011/2012/2013
- Subcampió de Catalunya de Triatló 2012
- Subcampió de Catalunya de Triatló de Muntanya 2012
- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de carretera 2010/2012
- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de muntanya 2011

dilluns, 20 de maig de 2013

ALBERT MORENO cinquè al BILBAO TRIATLONUna nova edició, la tercera, es va dur a terme aquest dissabte a la ciutat de Bilbao, amb unes condicions molt adverses per la pràctica del triatló. Unes dades per posar-vos en antecedents; la temperatura ambient, uns 12 graus a la ciutat uns 7 o 8 a dalt del port del Vivero, amb un vent gèlid que comportava una mes sensació de fred, a banda amb la pluja que anava entrant als cossos dels triatletes. La temperatura de l’aigua al tram de natació per sota del 14 graus, o sigui diverses adversitats per fer una prova atractiva. La darrera dada, 706 inscrits, entre retirats i triatletes que ja no es van atrevir a començar la cursa, tenim un 38 %, per lo tant a l’arribada només van aconseguir arribar-hi 438 triatletes, que van vencé les inclemències del temps que van augmentar la duresa de la prova.

Ja ficats a lo que va ser la cursa, molt entretinguda, doncs hi ha haver-hi moltes alternances al capdavant de la cursa.

En el tram de natació, arribava amb mes d’un minut d’avantatge, l’americà ANDREW STARYKOVICZ, un del principals favorits per guanyar la cursa, sobre els seus immediats perseguidors, MIKEL ELGUEZABAL, MARCEL ZAMORA, ALBERT MORENO I RICHARD CALLE.
Ja sobre la bicicleta, STARYKOVIC,  feia valer la seva potencia al pla, per incrementar la diferència sobre els esmentats perseguidors, doncs hem de dir que aquest atleta te el record del mon al parcial de bicicleta sobre els 180 kms, de la distancia IRONMAN. Malgrat tot, al arribar a la pujada, te que reduir la velocitat i per darrera el persegueix cada vegada mes a prop, el MIKEL ELGUEZABAL, i sobre el km., 30 arriba al cap, doncs l’americà a tingut problemes mecànics ( canvi electrònic no li funciona) també i es veu amb dificultats a les pujades, doncs no pot posar la marxa mes adequada. Per darrera, AIMAR AGIRRESAROBE, també s’ha escapat i circula en tercera posició per davant del pilot que composen ZAMORA, MORENO, I CALLE, mes tard atrapats per GOMEZ,  DEL REAL, i COFINE. FERNANDO GOMEZ, aprofita la baixa, es llença i va en busca del cap de cursa.
A la transició arriba molt destacat el MIKEL ELGUEZABAL, però fa una transició molt lenta, doncs no te tacte i no pot col·locar-se ni els mitjons, no pot descordar-se el casc, i perd bona part de la diferència que porta. Seguidament arriben ANDREW STARIKOVIC, en segona posició, i a continuació AIMAR. Per darrera el pilot segueix compacte encapçalat per MARCEL ZAMORA, ALBERT MORENO i la resta de components
A la mitja passen diverses coses. Sobre el km 10, ELGUEZABAL s’atura, te problemes, no pot mes, i al cap d’un metres es sobrepassat per l’americà que malgrat no estar en la seva millor disciplina, la diferència sobre els seus perseguidors li permet encapçalar novament la prova uns kms, però AGIRRESAROBE, transita mes ràpid i al sobre la meitat de la cursa ja es col·loca en la primera posició, ELQUEZABAL, opta per retirar-se, STARYKOVIC, te que parar per problemes estomacals, per darrera FERNANDO GOMEZ redueix la diferència molt ràpidament i sembla que pot arribar al cap. El grupet dels catalans amb RICHARD CALLE, MARCEL ZAMORA I ALBERT MORENO, van a bon ritme però mes lent que GOMEZ. A partir del km 16, CALLE imposa un fort ritme que deixa al ALBERT i MARCEL, per darrera i comença a lluitar per el pòdium. En aquets moments es quart de la cursa, l’ALBERT cinquè i el MARCEL sisè. Per darrera s’ha obert un mon i no perilla cap de les posicions dels primers.
Al final per 17 segons AGIRRESAROBE, guanya aquesta cursa, sobre FERNANDO GOMEZ, i a un minut i mig RICHARD CALLE, es fa amb la tercera posició del pòdium després de ser el millor a la mitja marató.
Per darrera MARCEL ZAMORA, quart,  avança al ALBERT MORENO, que se li està fent llarga la cursa, degut a no haver-se hidratat correctament al llarg de la cursa i al no alimentar-te en els moments adequats, la fatiga arriba abans, amb un dia com avui, on el fred i la pluja desgasta mes ràpid que normalment


Malgrat tot, hem de dir que aquest cinquè lloc es una molt bona posició, donada la temporada carregada de competicions els darrers 2 mesos i es pot considerar de notable l’actuació del ALBERT MORENO, en aquesta cursa èpica.

La classificació final fou

1 – AIMAR AGIRRESAROBE                         4 H 19’01’’
2 – FERNANDO GOMEZ                                4 H 19’18’’
3 – RICHARD CALLE                                      4 H 20’31’’
4 – MARCEL ZAMORA                                   4 H 21’20’’
5 – ALBERT MORENO                                    4 H 22’54’’
6 – ANDREW STARYLOVIC                          4 H 25’58’’

Al capítol femení, una nova victòria de la local VIRGINIA BERASATEGUI, que ja sortint de l’aigua amb una còmoda renda no va fer mes que ampliar cada vegada mes la seva diferència sobre les altres perseguidores, per arribar amb mes de 12 minuts sobre la segona classificada OSSA LUDSTROEM i 18 minuts sobre la tercera ESTEFANIA GOMEZ.