- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de muntanya 2011

diumenge, 24 de març del 2013

CERRR IGUALADA; CAMPIÓ DE CATALUNYA DE DUATLÓ DE MUNTANYA

CAMPIONS DE CATALUNYA

El Diumenge 24 de Març es disputava el Campionat de Catalunya de duatlò Cross a Vallfogona del Ripollès. Allà es va desplaçar el CERRR Igualada amb el millor equip possible per intentar revalidar els títols aconseguits al 2012 i al 2011.

La cursa s’iniciava amb una cursa a peu de 6km per corriols, prats i zona boscosa per la zona propera a Vallfogona, on es superava un desnivell de 150m. El primer en arribar a la T1 va ser l'atleta de l'esportiu Ripoll seguit del Joan Freixa. Uns segons més enrere ho feien també el Xavier Jové i el Jaume Cónsola, tancant el top-10. L'Albert Rovira perdia una mica més de temps, sabedor que el seu terreny estava per arribar i sobre la mountain bike podria remuntar moltes posicions.

En el tram de bicicleta en Xavier Jové demostrava que és un autèntic especialista sobre les dues rodes i en un circuit dur i enfangat aconseguia marcar el 4rt millor parcial que li permetien afrontar l'últim tram de cursa a peu amb comoditat per conservar la 4ta Absoluta i proclamar-se campió de Catalunya en categoria Junior. El Joan Freixa mostrant una regularitat excepcional es mantenia tota la cursa en posicions capdavanteres per finalitzar en una meritòria 5na posició, tenint en compte que el dissabte venia de fer 3r en un triatló blanc a Andorra!! No està gens malament! Per darrera dels dos cracks i especialistes en duatlò Cross el Jaume i l'Albert s'alternaven les posicions en el tram de bici, fins que una caiguda de l'Albert Rovira li va impedir lluitar pel top-10. Tot i així, arribava a la T2 per davant del Jaume Cónsola. La última cursa a peu va fer que el Jaume entrés en 15na posició, seguit de l'Albert Rovira en 16na posició.

El podi masculí el van ocupar, en primera posició en Fransesc Freixer, seguit de l'Ever Alejandro Gómez i l’Adrián Merino.

Al final, per clubs, el resultat va estar ajustadíssim amb els duatletes del Reus Ploms a tan sols 2”!! I que van permetre al CERRR IGUALADA revalidar per 3r any consecutiu el títol de campions de Catalunya de l'especialitat. El podi per equips el van completar els duatletes del Club Triatló Granollers.

Manel Vivancos també participava en aquesta duatlò, finalitzant en la posició 100 i 4rt de la categoria V2M.