Palmarès

- Campió d'Espanya elit de duatló carretera 2010
- Subcampió d'Espanya elit duatló carretera 2011/2012/2013
- Campió d'Espanya júnior de triatló 2010
- Subcampió d'Espanya sub 23 de triatló 2011
- Subcampió d'Espanya sub 23 duatló de carretera 2011
- Campió de Catalunya de duatló carretera 2010/2011/2012 /2013
- Campió de Catalunya de duatló de muntanya 2011/2012/2013
- Subcampió de Catalunya de Triatló 2012
- Subcampió de Catalunya de Triatló de Muntanya 2012
- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de carretera 2010/2012
- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de muntanya 2011

divendres, 4 de maig del 2012

ENS PARLA EL PRESI


AVUI PARLEM AMB EL XAVI ROCA;





Primerament fes una petita presentació de qui ets, on vius, que fas, i alguna coseta mes, a que et dediques, tens parella, etc...

Hola a tots.
Soc el Xavi, i tinc l’honor de tenir el títol de president del club, tot i que en aquest club no hi ha ningú que mani mes que altres.
Tot i ser Igualadí de tota la vida, ara visc a Molins de Rei, amb la Queralt, la meva dona, tot i que intento anar ben sovint a la ciutat natal.
Sempre he estat lligat a l’esport. Vaig començar amb el futbol, on era el porter de l’Igualada. Però vaig fer un bé ha aquest esport i ho vaig deixar. Tenir un germà que corra m’hi va enganxar. Després duatlons i després triatlons (el meus amics em diuen que ho he provat tot per veure si trobo el meu esport). 

1.       Com a president del club, quina valoració fas de la temporada actual fins avui. Destaca una mica lo que mes t’agrada  de lo que portem des de novembre cap aquí  ( resultats, trobades, sortides , etc...

Amb la crisi el nostre pressupost és molt reduït, i tot i així hem aconseguit grans resultats (Campions de Catalunya du Muntanya/Carretera, de la lliga, ...). A més a més tenim atletes de gran nivell, com el Roger (campió del Mon), L’Albert Moreno (campió de Catalunya, amb una gran temporada), Jaume Consola, Joan Freixa, Isaac Duarte, Sergi Rodriguez, Ivan Limia... (i molts més). El que m’agrada més del nostre club és l’ambient que si respira. Hem aconseguit que sigui una gran pinya, on tothom posa el seu gra de sorra perquè vagi lo millor possible.
El què més m’agrada son les sortides amb bici que fem conjuntes o el viatge a Riaza, on es fa molta pinya.

2.       També a nivell de club, que et sembla l’increment que a tingut les seccions de duatlò i triatló, on es va començar amb 5 persones i ara ja som mes 70 socis i moltes llicències, on gairebé tots els runners que eren membres del club llavors, s’han passat en algun moment o altra a tastar el mon del duatlò // triatló.

El mon de la triatló està tenint un boom important. A més a més, amb la pinya que s’ha fet a Igualada, ha fet que tothom s’animi a provar-ho i si enganxi. El millor de tot és que som més i hi ha millor ambient que mai!! També cal destacar que a la Junta hi som mes persones (gràcies a tots pel vostre esforç), i això també ha ajudat a tenir més idees i gestionar-ho tot millor.

3.       I a la nostra ciutat com veus aquesta progressió, segueix el mateix nivell general, anem per sobre o per el contrari no hi ha gent nova

El fet de tenir el Roger a la nostra ciutat ha fet cridar l’atenció a la majoria d’esportistes de la nostra ciutat. A la gent li agrada poder entrenar i viure el dia a dia amb el millor del mon. Això ha fet que molta gent s’animi i s’enganxi al nostre esport. A més a més cada any hi ha més nivell i això motiva a la resta de companys.

4.       Ara que ens trobem a la setmana clau abans de anar tots cap a Aguilas, com veus el equip, tant a nivell elit, encapçalat per el teu germà, les noves promeses i la resta de component. Veus opcions de portar alguna medalla cap a casa??  Com veus els rivals que de ben segur no ens posaran gens fàcil , pronòstics .......

A nivell d’equip crec que tenim el millor equip d’Espanya i tenim moltes opcions de guanyar el títol que ja vàrem aconseguir fa 2 anys i que l’any passat sens va escapar per 9 segons. A part del Roger, tenim l’Albert, el Sergi, el Jaume, el Joan, l’Ivan  i l’Isaac. Un equip molt compensat i amb molt nivell.
A nivell individual el Roger ha de lluitar pel títol tot i que no serà gens fàcil. A Espanya cada cop hi ha més nivell. El principal rival serà l’Emilio Martin, però no serà l’únic.
No m’agrada fer pronòstics (tot i que al campionat del mon vaig endevinar el primer i el segon lloc).
Pel que fa als grups d’edat i júniors, tenim moltes opcions de podi.
Segur que tornem ben carregats de medalles.
5.       A nivell personal també et veiem apuntat en el campionat, com anat la temporada de duatlò fins ara i quina fita et marques a aquest campionat ? 
He tingut una temporada una mica irregular, on he tingut moltes interrupcions que m’han impedit tenir una regularitat en els entrenaments.  M’hagués agradat arribar amb un parell de setmanes més de càrregues, però no em puc queixar.
M’agradaria fer un top 10 en la meva categoria que estreno aquest any 30-34.

6.       Un home com tu d’estar sempre acompanyat per tot el grup d’entrenament com planifiques la teva preparació, ara sol a la teva residència de Molins.

La veritat que costa molt més entrenar sol. Per això sempre intento buscar algú per entrenar per Molins, tot i que no sempre ho aconsegueixo. La planificació la fa el Roger, i jo l’únic que haig de fer és fer el què diu. Així no m’haig de preocupar de res.

7.       Quins entrenaments estàs  fent actualment?

Els últims entrenaments que he fet han estat transicions amb la bici i corra. Per exemple, 5km corrent, 40 km en bici sense drifting i 5 km per acabar.  També he retornat a nedar una mica pensant amb les triatlons, però no gaire en serio.

8.       Com veus el CERRR IGUALADA de cara a un futur proper, després de ja varies temporades en aquesta disciplina del duatlò i triatló, on bàsicament en la primera  es un dels referents a nivell nacional. Hi ha camp de millora. Val la pena mantenir lo que tenim i anar consolidant resultats
Tot i que sembla impossible, cada any ens hem anat superant, tan en resultats com en volum de socis. Clar que val la pena!!!! El més important és que tothom es senti integrat al club i que ho faci el millor possible. Després els resultats ja sortiran sols.
Amb poc temps hem aconseguit ser una referència a tot Espanya i ser dels millors clubs de triatló català.

9.       Com veus el planter actual on destaquen aquets joves com la MARTA BOTSORA I EL GERARD MUXELLA, on a Aguilas s’estrenaran amb competicions a nivell nacional

Tenim un gran planter, on a part dels seus resultats, aporten molt al club. Hem d’aconseguir que s’ho passin bé fent aquest esport i no s’obsessionin amb els resultats. Si s’ho passen bé lo altre ja vindrà.
10.   Que et va sembla el tema de SERGIO SILVA i el seu positiu a Gijón. Després de varis mesos de fer-se el campionat, avisant el teu germà que es el nou campió del món.

Tot i que sembla que va ser sense voler, fa molta ràbia veure com hi ha molta gent que li ha pres el lloc fent trampes. S’hauria de castigar molt més els tramposos.
Tot i així el Roger s’ho va guanyar. Ha treballat molt per aconseguir aquest títol i finalment l’esport li ha tornat tot el que ha donat.

11.   A banda del esport quines aficions tens mes?
M’agrada molt la música i anar de concerts.
Actualment estic creant una ONG que es relacionarà amb l’esport. Espero tenir-la apunt en 2 mesos. Quan la tingui ja us donaré més informació perquè hi col·laboreu amb el vostre esforç.

12.   Si vols afegir algun comentari, que els diries a tots els principiants de aquest esport?
Des d’aquí vull felicitar-vos a tot pel vostre esforç i companyia. Tots fem més gran aquest esport i el nostre club.
El més important de tot és passar-ho bé i gaudir del nostre esport.