- Guanyador de la Lliga Catalana de duatló de muntanya 2011

dimarts, 25 de setembre del 2012

ALBERT MORENO, SOTS CAMPIO DEL MON de duatlò sots-23.

ALBERT MORENO , segon a NANCY 2012

Aquest cap de setmana s’ha dut a terme el campionat del mon de duatlò a la població francesa de Nancy, sobre les distancies de 10.000 metres de running, 40 kms, amb bicicleta per acabar amb 5.000 metres de running

Tal com vàrem anticipar, 3 participants del CERRR IGUALADA varen anar seleccionats per la  selecció estatal  per acudir aquest mundial. Aquets foren en ROGER ROCA, que defensava el títol mundial aconseguit l’any 2011, l’ALBERT MORENO i el SERGI RODRIGUEZ.

La cursa va començar prou be,  doncs al primer tram de cursa a peu, es destacaven  9 duatletes, i entre ells en ROGER ROCA, ben posicionat a la expectativa de si aquesta escapada anava endavant. En un segon grup anava l’ALBERT MORENO, a pocs segons del primer , i en el tercer viatjava el SERGI RODRIGUEZ.

ROGER ROCA (mestre) i ALBERT MORENO  (alumne)

Aquets grups es van mantenir fins a la transició al canvi de disciplina i a  la bicicleta el grup capdavanter, aconseguia uns 40 segons com avantatge màxima sobre el primer grup perseguidor, fins a les meitat de les voltes. Fou a partir de la cinquena volta que el grup del ALBERT MORENO, comença a posar-se d’acord i les diferències es començant a reduir ja que al contrari el primer grup no va tan a ritme i perden velocitat, cosa que aprofiten els perseguidors per contactar amb el davant a la setena volta.

Per darrera el SERGI a perdut el seu grup i ara circula sol, a la espera de un altre pilot, ja que sol no fas camí en aquest circuit.

S’arriba al tram decisiu, amb 22 homes, al grup capdavanter, entre ells el ROGER ROCA I L’ALBERT MORENO, amb possibilitat obertes doncs baixaren a corra tots al mateix temps i només decidiran les cames de cada atleta com se troben. El primer contratemps el protagonitza el ROGER, doncs al començar a corra unes rampes l’impedeixen aguantar el ritme dels millors i te que aturar-se per tal de estirar una mica.

Per contra l’ALBERT  arranca amb força i amb possibilitats controlant  els seus principals rivals.  Malgrat tot, hi ha un francès, concretament, el THOMAS ANDRE que dins de la seva categoria es el mes fort i aconsegueix a mesura que passen els metres aconseguir uns segons decisius que el portaran a ser el campió mundial de duatlò a la categoria sots-23. Per la seva part l’ALBERT també poc a poc, doncs les forces començant a faltar a tots els integrants de aquest primer grup i aquest es parteix en varis grupets, també va distanciant els seus perseguidors, aconseguint el sots campionat mundial . els acompanyarà al pòdium un altre  francès, concretament el FELIX DUCHAMPT.

PODIUM SUB 23

Pel el que respecta al ROGER, després de fer aquesta aturada forçosa, aconsegueix agafar un ritme de creuer, aconseguint arribar al catorze lloc de la categoria elit, dominada per L’EMILIO MARTIN, ANTOINE DUVIVIER I BERNAT NICOLAS.

EL ROGER ROCA, a NANCY

Finalment el SERGI RODRIGUEZ, fent un bon debut a un campionat mundial, aconsegueix entrar al lloc 32. Llàstima del SERGI, el seu primer tram de running que per poc no va enganxar el grup que li hagués pogut donar un millor classificació, però cal considerar un bon resultat en una prova on s’hi troben lo millor de tot el mon i ser escollit per prendre part a la prova, ja diu molt al favor del SERGI, desprès d’una gran temporada.

EL SERGI RODRIGUEZ, en plena lluita a NANCY

També al mateix campionat es va dur a terme el mundial de grups de edat, on hi participava el JORDI MORENO, que venia de ser segon l’any anterior. Enguany la cursa no li va anar tan be, doncs al primer corra, ja es  va quedar despenjat del grup que es va formar al davant amb 25 participants. Posteriorment al tram de bicicleta, va remuntar posicions però el cap de cursa volava i en cap moment va estar amb competició per optar a posicions capdavanteres. Finalment aconseguia entrar al lloc onze de 70 participants.